Hozzávalók:
4 szelet csontos vagy
csont nélküli karaj
só
bors
2 duci gerezd
fokhagyma
2 -3 evőkanál olaj a
pácoláshoz
Hozzávalók a
krumplipüréhez:
burgonya
margarin (pl LIGA)
növényi tej
Zúzzuk össze a fokhagymát, adjuk
hozzá az olajat, sót, borsot, majd ezzel a páccal kenjük be a hússzeleteket. Ha
van rá idő tegyük letakarva pár órára hűtőbe, de ha sietünk azonnal meg is
süthetjük. Ehhez melegítsünk fel egy teflon (vagy más) serpenyőt, és mindkét
oldalukon süssük meg a szeleteket. Teflon serpenyő esetén a pácoláshoz használt
olajon túl nem is kell más zsiradék ehhez a művelethez, egyéb edénytípusoknál
szükség lehet még egy kevés olajra.
A krumplipüréhez pucoljuk meg a
burgonyát, vágjuk kockákra, és főzzük sós vízben puhára. Még forrón adjunk
hozzá kevés margarint, és növényi tejjel lazítsunk az állagán. Nálunk 4 főre
elfogy 1 kg
burgonyából készült püré, amihez 2 evőkanálnyi margarint, és 1-1,5 deciliter
rizstejet szoktam adni.