Hozzávalók a
palacsintához:
40 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál
nyírfacukor
Egy kisebb alma fele
lereszelve (kb 30 gr)
½ teáskanál fahéj
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi
olaj
Hozzávalók a
kompóthoz:
A kisebb alma másik
fele felkockázva
Ízlés szerint
nyírfacukor vagy méz
2-3 db szegfűszeg
¼ teáskanál fahéj
1 lapos teáskanál
étkezési keményítő
Keverjük össze a palacsinta hozzávalóit,
majd egy serpenyőben 2 evőkanálnyi adagokból süssünk palacsintákat.
A kompóthoz az almát és a
fűszereket öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a gyümölcsöt, majd főzzük pár
percig, amíg az almadarabok megpuhulnak. Ekkor adjuk hozzá a kevés vízben
elkevert keményítőt, és kevergetve főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik.
Tálaláskor rendezgessük el a
palacsintákat a tányéron, és öntsük nyakon a kompóttal. A recept 1 főre szól