Hozzávalók:
1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
1 bögre növényi tej (nálam rizstej)
3/4 bögre cukor vagy nyírfacukor
1 evőkanál sütőpor
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Keverjünk össze minden hozzávalót, majd 190 C-ra előmelegített sütőben süssük meg.
Én egy 20*30 centiméteres formában sütöttem, így 40 percre volt szüksége ahhoz, hogy átsüljön. A felső képen saját gyártmányú csokoládés mogyorókrémmel díszítettem a megsült és kihűlt tésztából pogácsa szaggatóval kivágott korongot. Ebben a formában egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A süti másik részét egyszerűen négyzetekre vágtam. Remek csúcssüti lett belőle ( a túrák alkalmával tökéletes motiváció az aprónép számára, hogy a hegy tetején, azaz a csúcson, valamilyen finomságot, jelen esetben csokis sütit kaphatnak. A sütimajszolás után pedig már csak lefelé vezet az út... :-)