A leggyorsabban elkészíthető desszert, amit valaha csináltam. Iskolai uzsonnának sem utolsó. Gyorsabb, mint összedobni egy szendvicset.
Hozzávalók:
5 evőkanál finomliszt
3 evőkanál cukor
7 evőkanál rizstej
1 evőkanál étolaj
1/2 teáskanál sütőpor
Keverjük össze a hozzávalókat egy bögrében.
Osszuk el két műanyag dobozban a masszát, majd az adagokat egyenként betéve a mikrohullámú sütőbe süssük 1,5-2 percen keresztül. Nekem 900 w-os teljesítményen 1 perc 45 másodperc alatt sült át. A kép jobb oldalán a nyers massza, a bal oldalon a már megsült piskóta látható.
Öntsünk a tetejére szilvaszószt, és már mehet is az uzsonnás táskába.
A szilvaszószhoz mossuk meg a gyümölcsöt, magozzuk ki, és kevés víz társaságában főzzük puhára.
Pürésítsük egy botmixerrel, és kész is. Ha édesszájú gyereknek készül, lehet hogy kell bele egy kevés méz is.