5 perces répatorta (tej és tojásmentes)




Hozzávalók:
60 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 evőkanál lenmagliszt (tojás helyett)
2 evőkanál cukor (nyírfacukor)
5 evőkanál rizstej
90 gr finomra reszelt sárgarépa (1 nagyobb répa)
1 evőkanál olaj
1/4 teáskanál vanília kivonat

Keverjünk össze minden alapanyagot. Nem szükséges külön tálat piszkolnunk a száraz és a nedves hozzávalóknak...



Osszuk el az így kapott masszát 2-3 mikrózható edényben.  Én három felfújt formát használtam, így kb. 3 centiméter vastagságú korongokat kaptam. Ha ki szeretnénk borítani a készt süteményt a formából, akkor olajozzuk és lisztezzük ki őket. 

Ha nem akarunk villogni senki előtt, és egy esős vasárnap délután csak magunknak készítjük ezt a sütit, akkor nyugodtan keverjük össze a hozzávalókat egy bögrében, és egyszerűen tegyük be  a mikróba. Így is tökéletes élvezetet nyújt majd, és még mosogatni is alig kell, ami nem utolsó szempont.


Tegyük a tálkákat egyesével mikrohullámú sütőbe, és 1-3 perc alatt "süssük" készre. A kész állapot meghatározásához itt is alkalmazható a "tűpróba", azaz ha a közepébe szúrt nyers spagettiszálra már nem ragad a tészta, akkor kész. Nekem ezt a mennyiséget három részre osztva, 900 W-on 1,5 perc alatt készültek el.

Azon túl, hogy ez egy remek nasi, ha gyorsan szeretnénk valami finomat, kiváló uzsonna is válhat belőle egy iskolába induló csemetének.