Meggyes süti (tej és tojásmentes)


Ezt a sütit teljes kiőrlésű búzalisztből és  tönkölylisztből is megsütöttem. A család a teljes kiőrlésűre szavazott...


Hozzávalók:

250 gr teljes kiörlésű búzaliszt
40 gr tejmentes margarin
200 ml rizstej
70 gr nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
2-3 evőkanál méz
½  teáskanál fahéj

400 gr magozott meggy


Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a nedveseket, a meggyet egyenlőre hagyjuk ki,  és ezekkel is dolgozzuk el.  Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (ez a mennyiség egy 20x30 centiméteres formában sült nálam), majd rendezgessük el a massza tetején a gyümölcsöt.

180 C-ra előmelegített sütőben  40-45 perc alatt sül meg.

Ezt a sütit teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből is elkészítettem. Ilyen lett: