Ezt a sütit teljes kiőrlésű búzalisztből és tönkölylisztből is megsütöttem. A család a teljes kiőrlésűre szavazott...
Hozzávalók:
250 gr teljes kiörlésű búzaliszt
40 gr tejmentes margarin
200 ml rizstej
70 gr nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
2-3 evőkanál méz
½ teáskanál fahéj
400 gr magozott meggy
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a nedveseket, a meggyet egyenlőre hagyjuk ki, és ezekkel is dolgozzuk el. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (ez a mennyiség egy 20x30 centiméteres formában sült nálam), majd rendezgessük el a massza tetején a gyümölcsöt.
Ezt a sütit teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből is elkészítettem. Ilyen lett: