Hozzávalók:
1 szál gyulai lángolt
kolbász
olaj
csirke alkatrészek
mondjuk 4 csirkecomb
só, pirospaprika
Vágjuk apró kockákra a hagymát,
és kevés só társaságában pirítsuk halvány barnára az olajon. Adjuk hozzá a feldarabolt
kolbászt is, és pirítsuk további 4-5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott
paradicsomot, majd fedő alatt főzzük 3-4 percet kis lángon, amíg a paradicsom
levet nem ereszt. Ekkor mehet rá a feldarabolt tv paprika is. Szórjuk meg őrölt
pirospaprikával, főzzük az egészet
addig, amíg a paprika is megpuhul.
Egy serpenyőben kevés olajon
süssük meg a besózott csirke darabokat. Kis lángon tegyük mindezt, hogy sülés
közben ne keletkezzen „kéreg” a hús külsején, csak egyenletesen puhuljon meg.
Ezt a műveletet akár sütőben is végezhetjük 200 fokon, úgy talán egyszerűbb is,
viszont kicsit tovább tart, míg elkészül. Ha a hús már puha, és a lecsó is
elkészült tegyünk mindent egy edénybe, és főzzük további 2-3 percig, hogy a hús
átvegye a lecsó ízeit.