Hozzávalók:
földimogyoró
esetleg pár csepp semleges olaj
A hozzávalók listája meglehetősen rövid... :-) ... Nem kell mást csinálnunk, csak vennünk egy kevés mogyorót, beletenni egy késes aprítóba, és addig kevertetni, amíg mogyoróval lesz belőle.
Ehhez két út közül választhatunk. Veszünk héjas mogyorót, és megpucoljuk.
Vagy veszünk eleve pucolt földimogyorót. Fontos, hogy sótlan verziót válasszunk.
A legjobb persze az lenne, ha pirítatlan mogyorót használnánk, mert akkor tényleg nem kellene más, mint mogyoró. Tulajdonképpen nálunk is beszerezhető pirítatlan, natúr mogyoró, ehhez azonban bioboltba kell mennünk, ami nem érhető el mindenki számára. Így marad a pörkölt mogyoró, ehhez viszont a folyamat végén, azaz amikor már nagyon finomra daráltuk a mogyorót, kell adnunk néhány csepp olajat is. A legjobb a földimogyoró olaj, de tapasztalataim szerint bármilyen semleges ízű (pl napraforgó) olaj is megteszi.
Fontos, hogy erős motorral rendelkező aprítógépet használjunk, mert akár natúr, akár pörkölt mogyorót használunk legalább 5-6 percig kell folyamatosan mennie ahhoz, hogy a megfelelő állagot elérje a mogyoróvajunk.
Holnap megmutatom milyen mogyoróvajas palacsintát ettünk vasárnap reggelire :-)