A több évtizede használt családi recept szerint a csokipudinghoz 4 dolog kell:
3 kanál kakaó
6 kanál liszt
8 kanál cukor
1 liter tej
Ezen mostanában sem változtatok sokat, csupán a tejet cseréltem rizstejre, a cukrot nyírfacukorra, a lisztet teljes kiőrlésű lisztre, és teszek hozzá egy kanálnyi vanília kivonatot is. :-)
Szóval, a lisztet a kakaóval és a cukorral össze kell keverni, majd hozzáadni annyi tejet, amivel csomómentes folyadékot nyerünk. Itt adhatjuk hozzá a vaníliát is.
A maradék tejet tegyük fel főni. Amikor forr, öntsük hozzá a kakaós tejet, és kevergessük addig, amíg besűrűsödik. Kész is.
A keverést célszerű végig habverővel végezni, mert könnyen csomós lesz. A képen őszibrack, és szilvapép társaságában fotóztam.