Csokis "vajkrém" (tej és tojásmentes)

Ezzel a vajkrémmel, divatos külsőt kölcsönözhetünk egy muffinnak, de  felhasználhatjuk torták töltésére is. Vagy kekszekhez. Vagy ...

Hozzávalók 12 muffin bevonásához:

100 gr tejmentes margarin (LIGA)
50 gr átszitált porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A margarint keverjük habverővel addig, amíg lágy, krémes nem lesz. Hideg margarint kell használnunk, hogy a kész krémnek legyen tartása, ezért ehhez a művelethez gépi habverőre van szükség. Amikor a margarin már nem egy tömbben áll, hanem krémes állagúvá vált, adjuk hozzá a porcukrot és a kakaóport is. Mindkettőt célszerű átszitálni, mielőtt a margarinhoz adjuk, a krémben nem mutatnak szépen a csomók.

Ha  a képen látható módon szeretnénk díszíteni egy muffint, akkor tegyük a vajkrémet egy csillagcsőrrel ellátott nyomózsákba, és a muffin közepéből indulva körkörös mozdulatokkal vonjuk be egy rétegben a muffin tetejét. 

Tovább díszíthetjük a sütinket egy szép rózsaszín cukormasszából készült szívvel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése