és a lenti receptet követve cukormentes is. A cukorbetegek hagyják ki a receptből a melaszt, így ők is fogyaszthatják.
Hozzávalók a tésztához:
120 gr teljes kiőrlésű liszt
100 gr nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi őrölt fahéj
késhegynyi őrölt gyömbér
1 evőkanál melasz
1 csésze növényi tej
150 gr sült sonkatök püré
Hozzávalók a krémhez:
1/4 csésze nyírfacukorból készült porcukor
1/2 csésze kókuszolaj
1/2 teáskanál vanília kivonat
Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd adjuk hozzá a nedves alapanyagokat, és keverjük el. Öntsük egy 20x30 centiméteres formába, és 190 C-on süssük kb. 40 perc alatt készre.
A krém alapanyagait is keverjük el egy villával. A legjobb, ha a kókuszolaj eleve szilárd (hűtőben tartottuk), ha folyékony, akkor keverjünk mindent össze, és tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, mielőtt megkenjük vele a sütit.
A krémet osszuk el a kihűlt tészta felén, majd borítsuk be a másik felével.