Karaj gombával és balzsamos répával (tej és tojásmentes)


Hozzávalók:
500 gr sertéskaraj
250 gr csiperke gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 evőkanál méz
2 evőkanál balzsam ecet
só, bors, őrölt kömény

Kezdjük a gombával, mert ennek kell a leghosszabb idő. Kapcsoljuk be a sütőt 220 C-ra. Tisztítsuk meg a gombákat, a szárukat nyugodtan hagyjuk rajta a kalapokon. Helyezzük őket szárral felfelé egy sütőedénybe, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg kevés oliva olajjal. Rakjuk be a sütőbe, és nyugodtan hagyjuk magára.

Fűszerezzük a karajszeleteket sóval, borssal és köménnyel, majd kevés olajon süssük meg őket. Tegyük félre a megsült húst, takarjuk le, és tartsuk melegen, amíg a répa elkészül.

A répákat vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk meg a húsból visszamaradt zsiradékon. Ha szükséges öntsünk hozzá még olajat. Amikor a répák kicsit megpuhultak - nem kell vajpuhának lenniük -  tökéletes, ha kicsit "harapósak" locsoljuk meg őket egy evőkanálnyi mézzel és 1-2 evőkanálnyi balzsamecettel. Kevergetve - rázogatva süssük még 2-3 percig.

Mire idáig jutottunk a gombák is elkészültek, úgyhogy tálalhatunk is. Szerintem ehhez az ételhez már nem szükséges másfajta köret, a húst remekül kiegészíti a gomba és a sárgarépa.