Hozzávalók:
2 bögre fehér tönkölyliszt
½ bögre cukor
6 evőkanál olaj
1 csomag bio sütőpor
¾ bögre rizstej
1 ek lenmagliszt
olvasztott csokoládé
szórócukor
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a nedves összetevőket is, és keverjük csomómentes masszává.
Olajozzunk és lisztezzünk ki egy fánk sütő formát, majd a mélyedéseket 2/3 részig töltsük meg a masszával. Ezt akár egy evőkanál segítségével is megtehetjük, de sokkal tisztább munkát végezhetünk, ha a masszát beletöltsük egy zacskóba, ennek levágjuk az egyik sarkát, majd az így keletkezett lukon keresztül töltjük a formába.
180
C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészül. Amikor a fánkok elkészültek, és már kihűltek annyira, hogy kézbe tudjuk venni őket, gőz fölött olvasszunk meg egy tábla tejmentes csokoládét, és ezzel kenjük meg a fánkok tetejét. Ha szeretnénk, szórjuk meg színes cukorkákkal.