Hozzávalók 20 darab golyóhoz:
100 ml köles
300 ml rizstej
nyírfacukor (kb 1 evőkanál)
kókuszreszelék
A kölest tegyük egy szűrőbe, és többször öblítsük át. Az sem árt neki, ha két öblítés között pár percig ázni hagyjuk (a szűrőt - benne a kölessel- tegyük egy vízzel telt tálba). Erre azért van szükség, hogy a köles ne legyen keserű majd a golyókban.
Ez után főzzük meg a kölest a tejben, és tegyünk hozzá annyi nyírfacukrot, amennyivel kellemesen édesnek találjuk. Nekem egy evőkanálnyi kellett hozzá. Természetesen használhatunk mézet, vagy más természetes édesítőt is.
Formáljunk egy-egy teáskanálnyi masszából golyókat, majd forgassuk meg őket kókuszreszelékben. Az én golyóimon darált kókuszreszelék van, mert maradt egy másik édességből, de a darálást nyugodtan kihagyhatjuk. Így nem több, mint 5 percnyi munkával juthatunk ízletes és egészséges édességhez.