Hozzávalók:
900 gr pulykamell
500 gr zöldborsó
2 nagyobb vöröshagyma
1 doboz rizstejszín
(250 gr)
só, bors, pirospaprika
olaj
Vágjuk a vöröshagymát apró
kockákra, majd kevés olajon, némi só társaságában pirítsuk aranybarnára (ne
álljunk meg, az „üveges” állagnál, a szép barnára pirított hagymadarabkák íze
és állaga is kellemesebb a kész ételben), szórjuk meg 1 teáskanál pirospaprikával, keverjük el, majd adjuk hozzá a felkockázott húst.
Kevergetve, nagy lángon pirítsuk addig, amíg minden húsdarabka kifehéredik,
majd letakarva, kis lángon főzzük közel puhára a húst. Ha már majdnem kész adjuk hozzá a
zöldborsót, keverjük jól át, ha fagyasztott borsót használtunk vegyük nagyobbra
a lángot, amíg az étel újra átmelegszik, majd ismét kis lángon, letakarva
főzzük addig, amíg a borsó és a hús egyaránt megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a
rizstejszínt, melegítsük össze, esetleg szórjuk meg petrezselyemmel és kész is.