Hozzávalók a piskótához:
1 bögre finomliszt
1/2 bögre cukor
1 lime leve
1 evőkanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
300 ml növényi tej (nálam rizstej)
2 evőkanál cukor
1 púpos evőkanál darált mák
a lime reszelt héja, ha bio lime-ot használtunk
Keverjük össze a piskóta alapanyagait, és 200 C-on körülbelül 30 perc alatt süssük készre. Én egy 20x30 centiméteres formát használtam erre a célra.
A krémhez keverjük össze a száraz alapanyagokat. Keverjük hozzá a tej negyedét. A maradék tejet tegyük fel forrni. Ha már forr, keverjük hozzá a mákos keveréket, és főzzük addig, míg besűrűsödik. Hűtsük szobahőmérsékletűre.
A piskótát vágjuk ketté, így 2 darab 20x15 cntiméteres darabot kapunk. Az egyik felét kenjük meg vastagon a krémmel, majd borítsuk be a piskóta másik felével. Tegyük hűtőbe 2-3 órára, csak ez után szeleteljük.