Hozzávalók a
palacsintához:
40 gr finomliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál
nyírfacukor
1 evőkanál darált mák
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi
olaj
Hozzávalók a
pudinghoz:
2 evőkanál darált mák
2 evőkanál
nyírfacukor
110 ml rizstej
½ citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál
étkezési keményítő
Keverjük össze a palacsinta
alapanyagait, majd egy teflon serpenyőben süssünk belőle mini palacsintákat.
Egy-egy palacsintához 2 evőkanál masszát használjunk. A palacsinták mindkét
oldalának elegendő 20-25 másodperc sülés.
Közben a pudinghoz a mákot, cukrot, citromhéjat,
keményítőt keverjük el egy tálban annyi rizstejjel (7-8 evőkanál), amennyivel
folyékony, masszát tudunk készíteni. A maradék tejet forraljuk fel. Ha forr,
hozzáönthetjük a mákos keveréket, majd
folyamatos keverés mellett sűrítsük be a pudingot.
Tálaláskor tegyünk egy
palacsintát a tányér közepére, kenjük meg vastagon a pudinggal, majd újabb
palacsinta és újabb kenés következzen. Mi reszelt almával ettük, de vanília sodóval sem lehet utolsó...