Hozzávalók a
palacsintához:
40 gr finomliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál
nyírfacukor
egy közepes méretű
répa fele lereszelve (kb 30 gr)
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi
olaj
Hozzávalók a
cukrozott répához:
2 evőkanál
nyírfacukor
100 ml víz
a répa másik fele
felcsíkozva
Keverjük össze a palacsinta
hozzávalóit, majd egy serpenyőben 2 evőkanálnyi adagokból süssünk
palacsintákat.
Közben tegyük fel a vizet a cukorral főni. Amikor a cukor már feloldódott adjuk hozzá a répadarabokat is, majd kis lángon, néha megkeverve főzzük puhára a répákat.
Közben tegyük fel a vizet a cukorral főni. Amikor a cukor már feloldódott adjuk hozzá a répadarabokat is, majd kis lángon, néha megkeverve főzzük puhára a répákat.
Tálaláskor rendezgessük el a
tányéron a palacsintákat, rakosgassuk a tetejükre a répadarabokat, és öntsük le
egy pici sziruppal. Nem muszáj az összes szirupot felhasználni, de ez
kétségkívül egy csábító gondolat.