Ennél a sütinél egyszerű pitetésztát használtam "vakon" megsütve, majd megtöltöttem pudinggal és gyümölcsökkel. A töltetlen alap remekül fagyasztható, megfelelően becsomagolva hetekig eláll a mélyhűtőben. Ha váratlan vendégek jönnek, gyorsan előkapjuk, 10 perc alatt kienged, megtöltjük, és már kész is.
Hozzávalók 18 mini pitéhez:
400 gr liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű búzaliszt, a többi finomliszt)
200 gr margarin (pl. Liga)
1 csomag sütőpor
50 ml növényi tej (nálam rizstej)
Hozzávalók a pudinghoz:
300 ml növényi tej (nálam rizstej)
2 evőkanál cukor
2 evőkanál keményítő
Hozzávalók a pudinghoz:
300 ml növényi tej (nálam rizstej)
2 evőkanál cukor
2 evőkanál keményítő
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha van ehhez egy keverőgépünk, de kézzel is kivitelezhető - végül is évszázadokon át így csinálták... - csak gyorsan dolgozzunk, és hideg kézzel, hogy ne olvadjon meg a margarin.
Alakítsuk a tésztát egy hosszúkás "rúddá", majd vágjuk szeletekre.
A szeleteket tegyük a formába, majd kézzel nyomkodjuk a forma alakjára.
A "vakon" sütéshez tegyünk a forma aljára sütőpapírt, és töltsük meg a mélyedést bababl, vagy lencsével, esetleg profi pite nehezékkel, és így süssük meg. Erre azért van szükség, mert a tészta egyébként megemelkedik, és nem lesz hely,a tölteléknek.
200-c-on kb 15 perc alatt megsül.
A pudinghoz keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tej egyharmadát. A maradék tejet forraljuk fel. Ha már forró, adjuk hozzá a keményítős keveréket, és kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk legalább szobahőmérsékletűre hűlni, de akár a hűtőbe is betehetjük egy időre. Töltsük meg a mélyedéseket
3/4 részig vaníliás pudinggal, majd rakjuk ki kedvünk szerinti gyümölcsökkel.