Almás morzsa vanília fagyival (tej és tojásmentes)


Langyos morzsa jéghideg vanília fagyival. Nyerő páros, bizton állíthatom. Akár egy ünnepi menü végén is megállja a helyét, ugyanakkor annyira egyszerű elkészíteni, hogy átlagos hétköznapokon is kényeztethetjük magunkat vele.

Hozzávalók 2 főre:
1 közepes méretű alma
2 evőkanál növényi tej
1/2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukor (lehet nyírfacukor is)
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál margarin (pl. LIGA)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd osszuk el 2 - margarinnal kikent - sütőformában, és 200 C-on süssük 30 percig, vagy amíg a teteje megpirul.

Langyosra hűlve egy gombóc vanília fagyival fogyasszuk..