Vanília fagylalt (tej és tojásmentes)


Vanília fagyi... nehéz dolog tejtermék nélkül, de nem kivitelezhetetlen. Íme az én változatom:



Hozzávalók:
100 gr hámozott szeletelt mandula 
300 ml víz
100 gr méz
1 zacskó vaníliás cukor

Az alapanyagokat turmixoljuk össze. Ebből így egy kellemes mandulatej lesz. Ha tejként szeretnénk fogyasztani  ajánlatos átszűrni néhányszor egy sűrű szövésű szitán, hogy ne legyen darabos, amikor azonban fagyit készítek belőle szeretem benne hagyni, persze ilyenkor is átszűrhetjük.

A mandulatejet öntsük egy tálba, és fagyasszuk meg. A legjobb, ha akkora edényt választunk, amekkorában a tej maximum 4-5 centiméter vastagon áll. Ha megfagyott, fél percre tegyük mikróba, majd egy villával daraboljuk fel.



A feldarabolt fagyos mandulatejet tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk krémesre.


Kész is, már csak tálalnunk kell.