Aszalt szilvás palacsinta 1-2 főre (tej és tojásmentes)


Ha desszertként tálaljuk 2 felnőttnek is elegendő lehet, reggelire viszont egyszemélyes adag ez a téli hangulatú fűszeres palacsinta.


Hozzávalók:
1/4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1/4 csésze fehér liszt
1/3 teáskanál sütőpor
1 evőkanál nyírfacukor
8 szem aszalt szilva felaprítva
2 csipet fahéj

a pudinghoz:
1 dl  + 2 evőkanálnövényi tej
4 szem aszalt szilva felaprítva
1 csipet fahéj
1 teáskanál étkezési keményítő

Keverjük össze a palacsinta száraz hozzávalóit, adjuk hozzá az aszalt szilvát, keverjük alaposan el, végül keverjük hozzá a tejet is.

Süssünk 4 kis palacsintát a masszából.

A pudingoz a tejet tegyük fel főni a szilvával és a fahéjjal. Ha felforrt vegyük kicsire a lángot és főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a 2 evőkanál tejjel elkevert keményítőt. és sűrítsük be.

Tálaláskor rétegezzük a palacsintákat a pudinggal. A halom tetejére tegyünk díszítésképpen egy szem szilvát.