Az íze leginkább a bioboltokban kapható natúr marcipánéra emlékeztet, azaz nagyon finom, és csak természetes összetevőből áll.
Ez a fajta marcipán alkalmas sütemények töltésére, bonbonok készítésére, vagy egyszerűen egy kis nasizásra, torták bevonásához azonban túlságosan puha. Házi körülmények között sosem leszünk képesen olyan sima felületű marcipán masszát alkotni, mint a bolti marcipán, de bevonásra alkalmas marcipánt azért készíthetünk, hamarosan megmutatom, hogy hogyan.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt mandula
10 dkg porcukor
kb 40 ml víz
Keverjük össze annyi vízzel, hogy gyúrható masszát kapjunk (körülbelül 40 ml, de a körülményektől függően lehet picit több, vagy egy picit kevesebb, úgyhogy apránként adagoljuk a vizet.
Csomagoljuk zsírpapírba, és felhasználásig tároljuk hűtőben.