Chilis bab féleség (tej és tojásmentes)


Azért neveztem el ezt az ételt chilis bab "féleségnek", mert ugyan nagyon hasonlít rá, de a lelkét adó chili például hiányzik belőle. Mint ahogyan még jónéhány más alapanyag is. A mi családunkban azonban nagyon népszerű ebben a verzióban.


Hozzávalók:
500 gr darált marhahús
1 konzerv vörös vesebab
1 bögre mirelit kukorica
1 nagyobb vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, petrezselyem
olaj

A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra, és pirítsuk meg kevés olajon, sózzuk, borsozzuk, majd ha már szép aranybarna, akkor adjuk hozzá a darált húst is. Kevergetve süssük addig, amíg a hús kifehéredik, majd elkezd pirulni. Szórjuk meg 2 evőkanál piros paprikával, öntsünk rá fél deciliter vizet, és adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot és a kukoricát is (mehet bele fagyottan is). 

Főzzük addig, amíg minden alapanyag megpuhul, ha szükséges pótoljuk a főzés közben elpárolgott vizet. A főzés végén szórjuk meg alaposan aprított petrezselyemmel.

Mi általában rizst eszünk hozzá.