Húsgolyók zöldkörettel (tej és tojásmentes)


Ez egy gyorsan elkészíthető, rohanós hétköznap estékre való vacsora. A húsgombócokból készíthetünk nagyobb adagot is, amit egy tálra téve lefagyaszthatunk. Ha már keményre fagytak zacskózzuk be őket, és úgy tegyük vissza a mélyhűtőbe. Ha sietünk csak előkapunk pár golyót, és a fagyasztóból az olajba téve gyorsan meg is süthetjük. 20 perc alatt asztalon az egészséges, adalékanyag mentes étel.


Hozzávalók:
800 gr darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

1 zacskó mirelit vegyes zöldség (600 gr)
2-3 evőkanál  margarin vagy olaj

A húsgolyóhoz vágjuk a hagymát nagyon apró kockákra, reszeljük  le a fokhagymát (vagy aprítsuk fel, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón), majd keverjük össze a darált hússal. Fűszerezzük, majd kevés olajban süssük ki. Nem kell, hogy a golyók ússzanak az olajban, elég ha magasságuk 1/3 - merül az olajba. Ha az egyik oldalunk megsült, fordítsuk meg őket, így mindenhol átsülnek.

A zöldkörethez engedjük ki a fagyasztott zöldségeket, majd kevés margarinon némi só társaságában pároljuk meg őket.