Madeline (tej és tojásmentes)

Vegán változata egy alapvetően sok vajat és tojást tartalmazó sütinek. Finom, de más...


Hozzávalók 12 darabhoz:
2 evőkanál kukorica keményítő
6 evőkanál víz
1 zacskó vaníliás cukor
1 bio citrom reszelt héja
100 gr porcukor
85 gr liszt
1/2 teáskanál sütőpor
50 gr margarin

Keverjük el a keményítőt a vízzel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Töltsük meg a madeline forma mélyedéseit a masszával, kb 2 evőkanálnyit téve mindegyikbe, és 15-20 perc alatt süssük meg a sütiket.

5 megjegyzés:

  1. Lehet forma nélkül is megsütni,mondjuk kis kekszeknek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Marika !

      Biztosan meg lehet sütni forma nélkül is, de ha kekszként próbálod lapos, ropogós kekszet kapsz, ami onnantól nem is hasonlít a vastag, puha madleinekre :-). Ha nincs kagyló formád, akkor is azt javaslom, hogy úgy süsd meg, hogy 3-4 cm vastag sütit kapj. Használhatsz bármilyen formát, muffint pl, vagy megsütheted egy tepsiben is, azután pedig felkockázod. Én madeline forma hiányában inkább így sütném meg, mint keksznek.

      Törlés
  2. Azt szeretném kérdezni, hogy kukorica keményítő helyett lehet e burgonyakeményítőt használni?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Detty!
    Kérdésem az lenne, hogy burgonya keményítő lehet e kukorica helyett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adrienn!
      Én simán váltogtom attól függően, hogy mi vn itthon, szóval szerintem nyugodtan kicserélheted a kukorica keményítőt burgonya keményítőre 1:1 arányban bármelyik receptben.

      Törlés