Hozzávalók 12 darabhoz:
2 evőkanál kukorica keményítő
6 evőkanál víz
1 zacskó vaníliás cukor
1 bio citrom reszelt héja
100 gr porcukor
85 gr liszt
1/2 teáskanál sütőpor
50 gr margarin
Keverjük el a keményítőt a vízzel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Töltsük meg a madeline forma mélyedéseit a masszával, kb 2 evőkanálnyit téve mindegyikbe, és 15-20 perc alatt süssük meg a sütiket.
Lehet forma nélkül is megsütni,mondjuk kis kekszeknek?
VálaszTörlésSzia Marika !
TörlésBiztosan meg lehet sütni forma nélkül is, de ha kekszként próbálod lapos, ropogós kekszet kapsz, ami onnantól nem is hasonlít a vastag, puha madleinekre :-). Ha nincs kagyló formád, akkor is azt javaslom, hogy úgy süsd meg, hogy 3-4 cm vastag sütit kapj. Használhatsz bármilyen formát, muffint pl, vagy megsütheted egy tepsiben is, azután pedig felkockázod. Én madeline forma hiányában inkább így sütném meg, mint keksznek.
Azt szeretném kérdezni, hogy kukorica keményítő helyett lehet e burgonyakeményítőt használni?
VálaszTörlésKedves Detty!
VálaszTörlésKérdésem az lenne, hogy burgonya keményítő lehet e kukorica helyett?
Szia Adrienn!
TörlésÉn simán váltogtom attól függően, hogy mi vn itthon, szóval szerintem nyugodtan kicserélheted a kukorica keményítőt burgonya keményítőre 1:1 arányban bármelyik receptben.