Madeline (tej és tojásmentes)

Vegán változata egy alapvetően sok vajat és tojást tartalmazó sütinek. Finom, de más...


Hozzávalók 12 darabhoz:
2 evőkanál kukorica keményítő
6 evőkanál víz
1 zacskó vaníliás cukor
1 bio citrom reszelt héja
100 gr porcukor
85 gr liszt
1/2 teáskanál sütőpor
50 gr margarin

Keverjük el a keményítőt a vízzel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Töltsük meg a madeline forma mélyedéseit a masszával, kb 2 evőkanálnyit téve mindegyikbe, és 15-20 perc alatt süssük meg a sütiket.

2 megjegyzés:

  1. Lehet forma nélkül is megsütni,mondjuk kis kekszeknek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Marika !

      Biztosan meg lehet sütni forma nélkül is, de ha kekszként próbálod lapos, ropogós kekszet kapsz, ami onnantól nem is hasonlít a vastag, puha madleinekre :-). Ha nincs kagyló formád, akkor is azt javaslom, hogy úgy süsd meg, hogy 3-4 cm vastag sütit kapj. Használhatsz bármilyen formát, muffint pl, vagy megsütheted egy tepsiben is, azután pedig felkockázod. Én madeline forma hiányában inkább így sütném meg, mint keksznek.

      Törlés