Hamburger muffinok (tej és tojásmentes)


Iskolai szülinapi bulira készült negyven egynéhány darab hambi muffin. Akkora sikert aratott, hogy amikor beléptem délután az osztályba, kórusban kiabálták a lányok, hogy "receptet !" :-) Már hallom is, ahogy anyukák tucatjai emlegetnek otthon a konyhákban :-) Íme a recept:
Az osztálytársak szüleinek üzenem, hogy bocitejjel és vajjal  is működik, ha valaki megteheti, hogy ilyesmikkel él...én sajna nem. Szóval:

Hozzávalók kb 12 normál, vagy 18, a  képen is látható méretű, azaz lapos muffinhoz:
350 gr finomliszt
200 gr cukor
1 evőkanál sütőpor
70 ml olaj
360 ml növényi tej
1 vaníliás cukor


Hozzávalók egy 30x40 cm-es sütőformában kb 2 centiméter vastagra növő, egyébként 20x30 centiméteres formához illő nagyon kakaós sütihez:
180 gr finomliszt
120 gr cukrozatlan kakaó
1 evőkanál sütőpor
250 ml forró víz
250 ml növényi tej
120 ml olaj
360 gr cukor
1 vaníliás cukor


Kell még  hozzá:
marcipán (bolti) vagy cukormassza (házi recept itt)
baracklekvár
szezámmag
vajkrém (tejmentes margarin és porcukor egyforma arányú  keveréke)
piros és zöld ételfesték


Vágjuk félbe a muffinokat, helyezzük rájuk a husit képviselő kakaós piskóta korongokat.
A kakaós sütiből nem jött volna ki negyven hamburger, így minden kiszaggatott korongot félbe is vágtam, így egyébként pont megfelelő vastagságú, azaz kicsit több, mint 1 cm vastag "húspogácsák" keletkeztek.

Kenjük  meg majonézzel, azaz margarin és porcukor 1:1 arányú keverékével.

Helyezzük rá a cukormasszából, vagy marcipánból készült paradicsomokat.

Jöhet a kézzel tépett saláta szintén cukormasszából. Ehhez nagyon - nagyon vékonyra kell nyújtani a zöld cukormasszát, majd kézzel darabokat tépkedni belőle, és a paradicsomokat képviselő piros fél korongokra helyezni. Persze lehetne egész korong is, de úgy sokkal több korongot kell kiszaggatni...

Újabb adag, enyhén kifolyó majonéz után mehet vissza a hamburger buci, azaz a muffin teteje. 

Kevés baracklekvár a színe kedvéért, no meg hogy a helyükön tartsa a szezám magokat, és kész is.

Eredetileg sült krumplit is terveztem mellé linzer tésztából, és még az is felmerült, hogy kis pohárkában pirosra színezett vajkrémet szolgálok fel hozzá ketchup gyanánt, de végül elvetettem. Boldog voltam, hogy a hambik elkészültek.  És legközelebb csak akkor csinálok ilyet, ha ... nem is tudom.... Nem egy öt perc alatt összedobható süti...De tuti siker a srácoknál. 

Egyébként ennél egyszerűbben is csináltunk már itthon hamburger sütiket, de azok nem voltak tej és tojás mentesek, így a másik blogon mutattam meg őket. Itt.

Eredeti ötlet itt

Legjobb receptes blogok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése