Csokis chia puding (tej és tojásmentes,nyers)



Kaptam egy ingyenes termékmintát. Pont 2 evőkanálnyi chia mag volt benne. Készítettem belőle egy egyszemélyes uzsonnát. Mos próbáltam ki először, de azt hiszem lesz folytatás, szóval célba ért a reklám...


Hozzávalók: 
2 evőkanál chia mag
1 evőkanál méz
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó
120 ml növényi tej

Keverjük össze a hozzávalókat (a kakaópor nehezen oldódik, de azért nem lehetetlen), és hagyjuk 20 percre magára. Ennyi idő alatt a magok a folyadék egy részét magukba szívják, és már ehetjük is. Finom, és azt mondják egészséges is.


A www.naturhirek.hu szerint:
"A chiamag teljes értékű fehérjeforrás. Valójában kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más magok. 
Kitűnő rostforrás. Remek vastagbél tisztító. Ténylegesen kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni a szervezet, míg a hulladék kikerül az emésztőrendszerből.
Ez egy szuper-élelmiszer (superfood) cukorbetegek számára is, mivel segít stabilizálni a vércukorszintet.
A chia maggal könnyebb a fogyás is, mivel az élelmiszer ízének megváltoztatása nélkül juttat több tápanyagot a szervezetbe. Mivel a szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért hamar úgy érezheti, hogy megtelt. A magok kitisztítják a régi “szemetet” a belekből, így méregtelenítve fogyhat. 
Javítja a fizikai állóképességet, segít megőrizni a szervezet hidratáltságát és a kiegyensúlyozott elektrolitokat, így tökéletes étel sportolók számára is.
Ezek az apró magvak tele vannak kalciummal, tartalmaznak még bórt, ez egy olyan nyomelem, amely segít a kalciumot beépíteni a csontokba.
Ez a szuper mag rengeteg antioxidánst tartalmaz, 3-szor annyit, mint az áfonya. Nem csak segít a betegségekkel szembeni harcban, de nem ürül ki olyan hamar a szervezetből, mint például a len.
A chia magja 3-szor több vasat tartalmaz, mint a spenót, amelyre  nagy szükség van ahhoz, hogy az oxigén a tüdőből a szervekbe és izmokba jusson.
Rendkívül sok omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmaz. Mindkettő elengedhetetlen az agyműködéséhez, a depresszió visszafordításához és az általános jó egészségi állapothoz. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése