Hozzávalók a tésztához:
125 gr finomliszt
125 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
125 gr tejmentes margarin (LIGA)
80 gr kókusztejszín
Hozzávalók a töltelékhez:
1 bögre (140 gr) mák
4 evőkanál házi baracklekvár
Keverjük össze a tészta alapanyagait. Ha nem keverőgéppel dolgozunk, akkor ehhez hideg kézre, és gyors munkára van szükség, hogy a margarin ne olvadjon meg. Ha kész, nyújtsuk ki 3-4 mm vastag négyzetté. Osszuk négy részre.
Keverjük össze a mákot a lekvárral, és osszuk el a négy tésztalapon.
A tésztalapok két szélét hajtsuk be, majd kezdjük el feltekerni a kép szerint. Ha - mint nekem - nem sikerül teljesen szabályos négyzetté nyújtani a tésztát, akkor a szabálytalan oldalánál kezdjük a feltekerést, így rejtve el a hibát.
Ha feltekertük, hüvelyk és mutató ujjunkkal csipkedjük össze a szabadon maradt szélt a tekercs "testével".
Szurkáljuk meg a tekercsek tetejét egy villával. Így távozhat a gőz sülés közben. 190 C-on süssük 25-30 percig. Ne várjuk, hogy megbarnuljon a külseje, mivel tojás nélkül készült a teljesen átsült süti külseje fehér marad. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e, azaz szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha nem ragad rá nedves tészta, akkor kész.
Porcukorral megszórva tálaljuk.