Megállíthatatlanul közeledik a karácsony. A karácsonynak pedig a golyóbis ezen részén nélkülözhetetlen eleme a szaloncukor, amit tejmentes verzióban beszerezni szinte lehetetlen. Nincs más hátra, saját kezűleg kell előállítanunk. Jónéhány verziót fogok megmutatni nektek a csokistól a mákoson át a különböző marcipános verziókig. Tartsatok velem napról napra J
Hozzávalók
aprított földimogyoró
Tegyünk karamellt egy tálkába, és adjunk hozzá aprított mogyorót. Minél kisebb darabokra vágjuk, annál simább lesz a szaloncukrot felülete. Akár le is darálhatjuk, akkor igazi szaloncukor alakúra is formázhatjuk. Nekem kifejezetten tetszik ilyen csúnyácskán. Nem írok mennyiségeket, annyi mogyorót keverjünk a karamellhez, amennyitől formázható masszát kapunk.
Formáljunk a masszából halmokat, és öntsük le őket gőz felett megolvasztott csokoládéval, vagy házi csokiszósszal, mint ahogyan én csináltam.