Csokoládés szaloncukor (tej és tojásmentes)

Tömény csokoládé élmény 3 alapanyagból. Nincs benne más, mint kókuszolaj, méz és kakaó. Érdekel hogyan készül ?


Hozzávalók:
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
1/4 csésze kókuszolaj (hideg)
3 evőkanál méz

A hideg (nem folyékony) kókuszolajat tegyük egy tálba a kakaóval és a mézzel, és rakjuk be a mikróba egy percre - vagy annyi időre, amennyi alatt az olaj folyékonnyá válik. Ekkor vegyük ki, és egy kézi habverővel kezdjük nagyon gyorsan keverni. Amikor elkezd a massza összeállni vegyük a kezünkbe, a sűrű részt, és kézzel gyúrjuk, húzgáljuk, hogy minél több zsiradék távozzon belőle. A végeredmény egy gyurma szerű massza, azaz csokigyurma lesz, amiből bármilyen formát csinálhatunk, jelen esetben formázzunk belőle szaloncukrokat. 

Ezeket a szaloncukrokat nem kell csokival bevonni, hiszen ők maguk a csokoládék. Szobahőmérsékleten is megtartják a formájukat, azaz őket nyugodtan becsomagolhatjuk (a kókuszos-házicsoki bevonatú szaloncukorral ellentétben), és ráaggathatjuk a fára. 

Biztosan észrevettétek, hogy az összetevők azonosan a csokibevonat összetevőivel. A végeredményben érzékelhető különbséget az elkészítés módjában lévő különbség adja. 

Nos igen...ez a szaloncukor a véletlen műve. Csokimázat szerettem volna csinálni, és ez lett belőle. Soha rosszabb konyhai bakit J