Újabb mikróban készíthető süti, ami villámgyorsan készen van, legalább 1 napig friss (tovább nem tudtam elrejteni), és nagyon finom. Nem utolsó sorban persze csupa egészséges összetevőből áll. Mindig jól jön egy ilyen recept ha váratlan vendégek toppannak be, vagy ha este derül ki, hogy nem vettem semmit, amit a gyerekek iskolai uzsonnás dobozába tehetnék másnap reggel.
Hozzávalók 1 db muffinhoz:
3 evőkanál liszt
1 evőkanál sült tök püré
1/4 teáskanál fahéj
1 evőkanál juharszirup*
2 evőkanál növényi tej
1 evőkanál olaj
1/4 teáskanál sütőpor
1/2 evőkanál csokilencse
Egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat. *a juharszirup különleges aromát kölcsönöz ennek a muffinnak, de ha nincs otthon használjunk helyette cukrot. A csokilencsét a végén keverjük hozzá.
Tegyünk egy papír muffinkapszlit egy akkora edénybe, ami megtartja, és nem engedi a kapszlit szétnyílni akkor sem, ha már benne van a massza. Én erre a célra egy felfújt formát szoktam használni.