5 perces almás muffin (tej és tojásmentes)


Ha ezt az almás sütit hagyományos sütőben szeretnénk megsütni, úgy 20-25 percig kell 200 fokon sütni. Vagy 2 percig mikróban. A végeredményen érződig ugyan a különbség, de egyikre sem mondanám, hogy jobb, mint a másik. Egyszerűen csak más. Nagy mennyiségben sütőben szoktam készíteni, 2 darabért azonban sosem kapcsolnám be.
Hozzávalók:

1,5 evőkanál finomliszt
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 evőkanál olaj
3 evőkanál növényi tej (pl. rizstej, szójatej, mandulatej)
egy kisebb alma fele lereszelve
1 csipet fahéj

Keverjük össze a hozzávalókat, majd osszuk el a masszát 2 formában, és az itt részletezett módon 2 perc alatt süssük meg mikróban, vagy hagyományosan muffintepsiben 200 C-on 20-25 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése