Készítsük házi mogyoróvajjal és saját gyártmányú almaszósszal. Mennyei. Ebből az adagból 9-10 darab cca 5 centiméter átmérőjű keksz lesz, ami nálunk pont elegendő az iskolai uzsonnás csomagba, de nagyobb adagban készítve is el fog fogyni...
Hozzávalók:
50 gr mogyoróvaj
1 késhegynyi szódabikarbóna (1gr)
12 gr teljes kiőrlésű liszt
20 gr nyírfacukor (xillit)
35 gr házi almaszósz
Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük a masszát legalább fél órára hűtőbe. Kiskanálnyi adagokból formázzunk golyókat. Tegyük sütőpapírral papírral vagy szilikonlappal bélelt sütőlemezre, és lapítsuk kissé le. Sülés közben nem fog jobban lelapulni, így most alakítjuk ki a keksz végleges formáját.
200 C-on süssük 8 percig. Még kissé nyersnek fog tűnni, de pont ilyennek kell lennie.
Ne emeljük le a papírról legalább 5 percig, miután kivettük a sütőből.