Mogyoróvajas - banános pite sütés nélkül (tej és tojásmentes)


Ez a pite alapvetően egy krémes, lágy desszert, amennyiben azonban a fagyasztóból vesszük elő, és csak éppen hogy hagyjuk meglágyulni olyan, mintha parfétortát ennénk. Nem kell hozzá sütőt használnunk, így minden alapanyag nyers, és egészséges formában van benne. Mégis - vagy éppen ezért ?... - méltó megkoronázása akár egy ünnepi vacsorának is, de szerencsére akkor sem kell bűntudatot éreznünk, ha "csak úgy" megeszünk egyet (kettőt...).

Hozzávalók:
1 adag kókuszgolyó massza kókuszreszelék nélkül
1/2 csésze mogyoróvaj
1 nagy vagy 2 kisebb (130-140 gr) érett banán
1/8 csésze kókuszolaj
2-3 evőkanál cukor - ha nem elég érett a banán

A kókuszgolyó masszáját nyomkodjuk 6 kicsi, vagy 1 kb 20 cm átmérőjű tortaformába. Amikor a kicsi formáimat használom, mit itt, akkor a forma oldalára is fel szoktam nyomkodni a masszát, a nagyobb kerek formánál csak az aljára terítek egy réteget.

A többi hozzávalót aprítógépben pépesítem. Ha nincs például egy ilyenünk persze kézzel is működik, ekkor egy villával nyomkodjuk össze először a banánt, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot. Már így is nagyon finom, de ne együk meg az egészet, töltsük meg a kosárkákat, majd tegyük őket legalább a hűtőbe, de inkább a fagyasztóba. Akkor a legfinomabb - szerintem - ha hagyjuk teljesen megfagyni, majd fogyasztás előtt 10 másodpercre mikróba tesszük. ennyitől nem olvad meg, de ehetőre puhul, és mennyeien krémes lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése