Hot dog (tej és tojásmentes)



Kenyértésztában sült virsli. Ebben a formában könnyebb iskolába, vagy munkahelyre vinni uzsonnára, mint a hagyományos formátumban, arról nem is beszélve, hogy én még nem találkoztam Magyarországon olyan hot dog árussal, aki garantáltan tejmentes kiflit használt volna. Ami tehát egy átlag embernek mindennapi, könnyen hozzáférhető gyorsétel, ahhoz egy tejet nem fogyasztó ember csak akkor juthat hozzá, ha elkészíti magának. Szerencsére nem nagyon bonyolult.

Hozzávalók:
virsli
mustár
ketchup

A kenyértésztát (a képen látható példányok fele arányban kenyérlisztből és fele arányban teljes kiőrlésű búzalisztből készültek) nyújtsuk 5-6 mm vastagra. Vágjunk belőle téglalapokat. Tegyünk egy-egy virslit a téglalapok hosszanti szélére, kenjünk rá mustárt, ketchupot, majd tekerjük fel.


200 C-os sütőben 15 perc alatt megsül. Utána legalább ennyit időt hagyjuk hűlni, mert a töltelék nagyon forró.