Imádom a spárgát. Általában zöldet veszek, mert ezt nem kell pucolni. Most sajtszószt készítettem hozzá, aminek olyan íze van, mint a moziban a sajtos nachos szósznak, de ez tejtermék mentes.
- 2 közepes méretű burgonya
- 3 nagyobbacska répa
- 1/2 - 1 csészényi sörélesztő pehely
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál szírított foghagyma por
A krumplikat és a répát hámozzuk meg, főzzük puhára. Ha kész minden egyéb hozzávalóval tegyük turmixgépbe. Ha túl sűrű lenne, a zöldségek főzőlevével hígíthatjuk.
Sajt íze a sörélesztő pehelytől lesz. Ha fél csészényit használunk enyhébb, ha egy egész csészényit erősebb íze lesz. Először használjunk kevesebbet, és kóstolgassuk.
A spárgát párolóedényben pároljuk puhára, vagy egyszerűen forró vízben pár perc alatt főzzük meg. Ez utóbbi esetben a főzővízbe, előbbi esetben a pároló vízbe tegyünk 1 evőkanál cukrot és 1 teáskanálnyi sót.
Ha elkészült öntsük nyakon a sajtszósszal. Ha nem köretként, hanem csak magában ennénk tökéletes megoldás, ha a spárgát egyszerűen belemártogatjuk a szószba. Nekem vacsorára is tökéltes, de egy lazább buli egyik fogásaként is el tudom képzelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése