Banán fagyasztása


A fagyasztott banán rengeteg finomság alapja lehet, így érdemes mindig tartani néhány lefagyasztott gyümölcsöt a mélyhűtőnkben. Használhatjuk majd egyszerűen pépesítve banán fagyiként, vagy turmixok alapjaként is. Lássuk hogyan készül:


Vágjuk hosszában félbe a banánt, majd szeleteljük fel, hogy vékony félköröket kapjunk. Minél kisebb darabokkal kell majd megbirkóznia a  turmixgépünknek, vagy az aprítónknak, annál könnyebb dolga lesz. A banándarabkákat helyezzük egy háztartási fóliával letakart tányérra úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, majd tegyük a fagyasztóba pár órára. 

Ha megfagytak egyszerűen vegyük le a fóliát a tálról, terelgessük a banándarabokat a fólia közepére, zárjuk össze a fólia oldalait (én miután félbehajtottam és  a fólia két oldalát összezártam  meg szoktam csavargatni a szabadon  marad két végét, hogy egy szaloncukorhoz hasonló formát kapjak), és tegyük vissza a mélyhűtőbe, ahol akár pár hétig is eláll, így már helytakarékosan. Amikor csak ránk tör a jeges édesség utáni vágy csak kiveszünk egy adagot, berakjuk a turmixgépbe, és egy perces munkával kész is az egészséges nassolni  valónk.