Az 1 havi menü terv részeként lassúfőzőben készült étel.
Hozzávalók:
2 csirkemell kockákra vágva
1 db 300 gr-o üvegnyi olajbogyó (magozott)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apró kapribogyó
200 ml alaplé
1 doboz növényi tejszín
1 evőkanál kukorica keményítő
Friss petrezselyem
Ha lassú főzőben készítjük az ételt, akkor az első 5 alapanyagot tegyük az edénybe, öntsük fel 200 ml alaplével, vagy vízzel, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majd főzzük lassú fokozaton 8 órát lassú fokozaton, vagy 4 órát gyors fokozaton.
Ha az étel elkészült keverjük el a keményítőt a tejszínben, és adjuk az ételhez. Tegyük vissza az edény tetejét, és lassú fokozaton főzzük újabb fél órát, vagy
- ha olyan lassú főző edényünk van, amit a tűzhelyen is használhatunk, akkor keverjük a keményítős tejszínt az ételhez, majd forraljuk 1 percet, amíg besűrűsödik
- ha a lassú főző edényünk betétje nem tehető a tűzhelyre, akkor az étel egy részét - elsősorban a levét vegyük ki, és tegyük át egy kisebb lábosba. Ebbe keverjük a tejszínt, forraljuk fel, majd ha besűrűsödött vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lassú főzőben maradt ételhez
Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.
Tűzhelyen elkészítve
Pirítsuk meg az apró kockákra vágott vöröshagymát. A halvány barna hagymához adjuk hozzá a fokhagymát és a felaprított húst. Kevergetve pirítsuk addig, amíg a húsdarabok mindegyike szépen megpirul. Sózzuk, borsozzuk, öntsünk hozzá 200 ml folyadékot, és főzzük 10 percet. Adjuk hozzá az olajbogyót és a kapribogyót is, főzzük újabb 5-6 percet. Sűrítsük a keményítővel elkevert tejszínnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése