Mediterrán marharagu (tej és tojásmentes)


Lassúfőzőben készült étel, ami természetesen elkészíthető hagyományos módon is. Az 1 havi menü tervem részeként került most sorra.




Hozzávalók:
1 kg marha (mondjuk comb, hátszín) felkockázva
10 gerezd fokhagyma egészben
1 nagy fej vöröshagyma
500 gr gomba félbevágva
1 ág friss rozmaring
250 ml alaplé vagy víz
1 konzerv hámozott paradicsom
1 kis konzerv paradicsom püré

1 csokor petrezselyem
Pirítsuk meg kevés olajon a felkockázott marhahúst, majd tegyük félre. Pirítsuk meg a gombát is, majd tegyük félre. A vöröshagymát is pirítani kell természetesen, de ezt már egyszerre megtettük az előkészítés során. Ha az így előkészített alapanyagok kihűltek mehetnek a zacsiba a többi hozzávalóval együtt, hogy azután lefagyasszuk őket.

A főzés napján minden mehet a lassú főzőbe. Alacsony fokozaton 10 óra, magas fokozaton 6 óra a főzési idő.


A képen látható étel lassú főzőben készült. Délelőtt kivettem a mélyhűtőből, mikróban kiengedtem, majd 6 óra múlva készen volt a vacsora. 

A fent felsoroltakon kívül került még bele 

1 maréknyi zöld oliva bogyó (ezt valamiért már a fagyasztás előtt beletettem a zacsiba - bár nem szerepel a hozzávalók között...)
10 napon aszalt, olajban eltett paradicsom
10 szardella



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése