Diós-aszalt szilvás muffin (tej és tojásmentes)


Télies ízvilágú muffin karácsonyt idéző fűszerekkel. Az ünnepek után is jólesik egy bögre tea mellé.



Hozzávalók 6 db muffinhoz:
1 bögre liszt (nálam a fele tk. a másik fele finomliszt)
1/4 bögre cukor (most barna nádcukor)
1/2 marék durván felaprított dió
1 bögre növényi tej
3 evőkanál olaj
1 púpozott teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál fahéj
1/8 teáskanál őrölsz szegfűszeg
6 szem aszalt szilva


A szilva és a dió kivételével mindent keverjünk össze egy tálban (először a száraz alapanyagokat, majd ha elkeveredtek mehetnek hozzá a nedvesek is). Ha sima, csomómentes a masszánk mehet bele a dió is. Keverjük össze.

Osszuk el a masszát 6 muffinforma között (a mélyedésekbe tegyünk papír kapszlit, vagy használjunk szilikonos muffinformát), mindegyik tetejére tegyünk egy szem magozott aszalt szilvát, és egy kicsit nyomjuk bele a masszába.

190 C-on 25-30 perc alatt átsül.