Édes, ragacsos, keleties ízeket idéző desszert, ha igazi kényeztetésre vágyunk. Mindez 5 perc alatt mikróban készítve.
4 szem datolya kimagozva, felaprítva
1 evőkanál nyírfacukor
1,5 evőkanál olaj
1 evőkanál golden szirup*
3 evőkanál liszt
1/4 evőkanál sütőpor
3 evőkanál növényi tej
Hozzávalók az öntethez:
1 evőkanál tejmentes margarin (pl. LIGA)
1 evőkanál golden szirup*
Keverjük össze a muffin hozzávalóit, majd osszuk el két muffinkapszliban, és az itt részletezett módon süssük meg a sütiket egyesével, 1-1 perc alatt a mikróban. (A mikro teljesítményétől függően ez az idő változhat, 1 perc után fél percenként ellenőrizzük, hogy nagyjából átsült-e. Ha majdnem késznek érezzük, akkor jó lesz, ennek a muffinnak ragadnia kell belül !). Ha kivettük a mikróból vegyük ki a muffint a formából, és hűtsük le. Most télen ez egyszerű, én ki szoktam rakni 2-3 percre az ablakpárkányra.
A szirup alapanyagait tegyük egy tálba, és szintén mikróban 1 perc alatt "főzzük" össze.
A langyosra hűlt muffinokat fosszuk meg papír ruhájuktól, és öntsük nyakon a meleg sziruppal. Langyosan fogyasztva a legfinomabb.
*A Golden szirup egyfajta melaszos cukorszirup. Ennek a süteménynek ez a "lelke", ha bármi mással helyettesítjük egészen más ízt kapunk (ami persze szintén lehet finom, de mindenképpen más). Tesco-ban általában kapható a nemzetközi soron, vagy pl itt, esetleg itt .
Korábban
bemutatott, szintén mikróban készíthető nyalánkságok:
kókuszos muffin |
sütőtökös muffin |
mogyoróvajas torta |
répatorta |
piskóta szilva öntettel |
Ez nagyon jól hangzik és úgy is néz ki! Kipróbálom, köszönöm! :)
VálaszTörlésRemélem beváltja a hozzá fűzött reményeidet :-) Jó étvágyat hozzá !
Törlés