A gabonapelyhek egészségesek. Ha 5 különböző mag van benne, az csak még jobb - gondolom. Ehhez a kekszhez mindenesetre 5 magból álló gabonapehely keveréket használtam. Lisztet pedig egyáltalán nem.
Hozzávalók:
80 gr gabonapehely keverék (vagy zabpehely)
1 teáskanál sütőpor
15 gr nyírfacukor
1 evőkanál olaj
2-3 evőkanál növényi tej
2 evőkanál mazsola
A gabonapelyheket kissé daráljuk meg. Ne legyen belőle por, maradjanak benne darabok is. Ha apró szemű zabpelyhet használunk, akkor nem is kell darálni.
Keverjük össze a többi hozzávalóval, a mazsolát csak a végén adjuk hozzá. Nem lesz belőle gyúrható massza, kicsit morzsás marad, de azért össze tudjuk nyomkodni ujjainkkal annyira, hogy egyben maradjon. Készítsünk kis halmokat a sütőpapírra.
190 c-on 6 percig süssük, majd pihentessük 5 percig, mielőtt rácsra tennénk teljesen kihűlni.