Szerepelt már korábban almás pite a blogon, nem is egy verzióban, de mind közül ez készül el a leggyorsabban.
A bolti, hűtött leveles tészta igazán nagy találmány, és egyike azon nagyon kevés félkész terméknek, amiket megveszek. A fagyasztott verziót nem szeretem, mert sohasem sikerül szép formára kinyújtanom, de a hűtött testvére (pl. Tante Fanny márkanév alatt fut ) igazi főnyeremény. Nem csak egyszerű és gyors vele dolgozni, de tényleg nagyon finom sütik lesznek belőle. Csak ki kell tekerni a sütőpapírból, ráhalmozni a feldarabolt almát (ha reszeljük levet ereszt, ha daraboljuk nem...), megszórni kevés ( mondjuk 1 teáskanál) fahéjjal, és összefogni a két oldalát (nem kel semmilyen "ragasztó anyag" csak csipkedjük össze és egyben marad), az illesztett oldallal lefelé rátenni egy sütőlemezre, amit kibéleltünk a süti feltekeréséhez használt sütőpapírral, megszurkálni egy villával a tetejét - hogy ott távozhasson sütés közben a gőz - és már mehet is a sütőbe 200 C-ra 20-25 percre.
Hozzávalók:
1 hűtött leveles tészta a boltból
(általában tej és tojásmentes is, de ellenőrizzük a csomagoláson)
2-3 darab meghámozott és felszeletelt alma
1 teáskanál fahéj
Korábbi almás piték a blogon:
klasszikus
karamellás