Gyerekkoromban gyakran ettünk ilyen sütit, általában anyukám barátnője készítette. Az eredeti recept alapján már nem tudom elkészíteni, "megreformált" verzióját azonban megmutatom, hátha másnak is hiányzik.
Hozzávalók:
1 adag natúr piskóta
1 adag natúr piskóta 2 púpozott evőkanál kakaó hozzáadásával készítve
2 zacskó vaníliás pudingpor (a Dr Oetker tejmentes)
4 evőkanál cukor
700 ml növényi tej
2 maréknyi fagyasztott málna
100 gr tejmentes csokoládé
2 evőkanál olaj
Készítsünk egy adag fehér piskótát a muffin alakú tortánál leírt recept alapján, és süssük meg gyümölcskenyér formában. Ez után keverjünk ki egy újabb adag piskótát, de most a masszához keverjünk 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaóport is. Ezt is gyümölcskenyér formában süssük.
A pudingport keverjük össze a cukorral, majd kb. 1 deciliternyi tejjel, a maradék tejet pedig forraljuk fel. A pudingporos keveréket öntsük a forró tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Én eddig a pontig este jutottam el, így a még meleg krém felszínére terítettem egy réteg folpackot úgy, hogy hozzáérjen a krémhez, így reggelre bőrösödés nélkül szépen kihűlt a piskótákkal együtt.
A málnát hagyjuk kiolvadni, passzírozzuk át, majd keverjük a már kihűlt pudinghoz egy kézi habverő segítségével. Eredetileg azt hiszem a rózsaszín krém egyszerűen puncsos puding volt, de nekem csak vaníliás volt itthon, a megszokott külsőségekhez pedig ragaszkodni szoktam... innen jött a málnás puding ötlete. Nekem bejött, de nyugodtan készülhet másmilyen krémmel is...
Ha minden kihűlt szeleteljük fel a piskótákat kb. 1 cm vastag szeletekre. Kenjünk meg egy világos színű piskótát a pudinggal, tapasszunk hozzá egy pudinggal megkent barna színű piskóta szeletet, és haladjunk így addig, amíg tart a piskótából. A maradék krémmel kenjük meg a sütemény tetejét és oldalát, majd öntsük rá a megolvasztott csokoládé-olaj keverékét is. tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálaláskor ferdén szeleteljük a süteményt, így minden szelet szép csíkos lesz.
A sütemény összeállításáról az enyémnél sokkal részletesebb leírást találhattok itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése