Az almás pitéhez kísértetiesen hasonlító sütemény ezúttal cukor nélkül készült. Édességét maga a névadó gyümölcs, illetve némi datolyakaramell adja, amivel a kész süteményt meglocsoljuk.
Hozzávalók:
1 adag pite tészta
3-4 jó érett (esetleg túlérett) körte
1/2 teáskanál fahéj
némi datolyakaramell
Gyúrjuk össze a pite tészta alapanyagait, nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és terítsük egy pite formába.
Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe 5 percre. Amíg a tészta sül daraboljuk fel a körtét. Halmozzuk az elősütött tészta tetejére, szórjuk meg fahéjjal, és süssük addig, amíg a tészta megsül (15-20 perc).
Ha kivettük a sütőből locsoljuk meg datolyakaramellel és már tálalhatjuk is. Ha nem használunk karamellt, akkor a gyümölcs tetejét szórjuk meg 2 evőkanálnyi kristálycukorral, mielőtt betennénk a sütőbe. Ettől egyrészt édesebb lesz a kész sütemény, másrészt a karamellizálódott cukor szép színt is ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése