Sütőtökös - csokis torta a mikróból (tej és tojásmentes)


Kicsit hosszadalmasabb, mint az egyféle masszából egy bögrében sült süti, de 6-7 percnél ezt sem tart tovább elkészíteni. És ennyi idő alatt még szósz is gyártunk hozzá.

Hozzávalók a kakaós réteghez:

4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál cukor
7 evőkanál növényi tej
1 evőkanál olaj
1/2 teáskanál sütőpor

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban.

Hozzávalók a sütőtökös réteghez:
1 evőkanál olaj
2 evőkanál sült sütőtök
2 evőkanál liszt
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál növényi tej

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban.

Kenjünk ki egy tálat (a képen egy műzlis tál) margarinnal majd lisztezzük ki. Rétegezzük bele a kétféle masszát. 1-2 evőkanálnyi kakaós, rá 1-2 evőkanál sütőtökös...és így tovább. 




Tegyük mikróba 3-4 percre. Kezdjük 3 perccel, majd fél percenként nézzünk rá.

Amíg sül újra állítsunk össze egy adagot a kakaós masszából. Mivel nincs benne semmi, amit ne  lehetne megenni nyersen, és isteni íze van így is, egyszerűen ezt fogjuk használni öntetként. A sütőport felesleges beletenni, de ha úgy alakul, hogy rutinból belekerül az sem gond.



Ha a süti átsült vegyük ki a mikróból, hagyjuk kicsit kihűlni (2-3 perc), majd borítsuk ki - lehetőleg egy sütis rácsra. Ha kihűlt öntsük nyakon az öntettel, és már ehetjük is. Ha - lévén most tél van - kirakjuk az ablakpárkányra hűlni, akkor onnantól, hogy felmerült a gondolat, hogy ennénk valami finomat, addig, hogy már csak emlék, hogy ettünk valami finomat 15-20 percnél több nem is telik el...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tuti, egyből dupla adagot csináltam, így 9 perc sütés volt kb. Rizsliszttel gond nélkül működik, és eritrittel édesítve. Így cukor és gluténmentes (és búzaliszt mentes) is. És még mindig finom, NAGYON KÖSZI!

    VálaszTörlés