Kókusztekercs (tej és tojásmentes)


Gyerekkorom kedvenc sütije. Régen minden alapanyagot megvettem hozzá a boltban...Most, ha tej és tojásmentesen szeretném elkészíteni egy kicsit többet kell dolgozni érte, de minden percnyi munka megéri ...
Hozzávalók:
sűrített tej 2 doboz kókusztejből
kókuszreszelék
3-4 evőkanál margarin
4-5 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Kezdjük a sűrített tej elkészítésével. Két napja már megmutattam, hogy hogyan kell, most nem írom le újra, itt mindent megtaláltok róla. Ha szobahőmérsékletű lett tegyük hűtőbe pár órára, hogy megkeményedjen.

Készítsünk egy adag linzert. Nem kell formára szaggatni, egyszerűen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra, és terítsük egy sütőlapra. Süssük világos barnára. Ha kihűlt daráljuk le.

Most, hogy már minden alapanyagunk megvan, amit más megvehet a boltban hozzá is láthatunk a a süti elkészítéséhez. 

A darált kekszhez keverjünk 4-5 evőkanálnyi kakaót, és  annyi olvasztott margarint, hogy összeálljon, és tegyük egy kisimított fóliára. Nedves kézzel lapítsuk fél centiméter vastagra, és nagyjából téglalap alakúra.

A sűrített tejhez keverjünk annyi kókuszreszeléket, amennyivel kenhető állagú masszát kapunk. A hagyományos vajas - kókuszreszelékhez képest annyi előnyünk most van, hogy a sűrített tejünk már eleve kókusz ízű, ha eléggé besűrítettük és jól le is hűtöttük, akkor már kókuszreszelék nélkül is kenhető, úgyhogy a reszeléket akár ki is hagyhatjuk belőle (én szeretem, úgyhogy sosem hagynám ki...). Kenjük a kekszes réteg tetejére, majd tekerjük fel. A külsejét forgassuk meg kókuszreszelékben - ez mindenképpen szükséges a retro érzéshez. 

Tegyük hűtőbe, és csak fogyasztás előtt szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése