Paleo csirkepaprikás (tej és tojásmentes, gluténmentes)


Tudom, hogy a pörkölt és a paprikás között a habarás az alapvető különbség, amiben pedig tejtermék és liszt is van, ebben a kreációban pedig egyik sem, ez mégis egy csirkepaprikás. Állagát tekintve mindenképpen. Tejföl és liszt nélkül. Fából vaskarika...de hát mi nem az ezen a blogon ... :-)
Hozzávalók: 

4 egész csirkecomb vagy 8 alsó, esetleg 8 felső comb
cca. 500 gr paradicsom (nekem 8 db)
1 nagy TV paprika
zsiradék (paleo esetén disznózsír, libazsír, kókuszolaj - nálam libazsír)
3 nagy fej vöröshagyma 
só, pirospaprika

Tisztítsuk meg hagymát, kockázzuk fel, majd az általunk választott zsiradékon pirítsuk aranybarnára. Én ilyenkor szoktam megsózni is, mert így kisebb a veszélye annak, hogy a hagyma leég. Szórjuk meg paprikával, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a csirke darabokat. Annyi vizet használjunk, hogy az összes húsdarabot ellepje.

Hámozzuk meg a paradicsomokat, aprítsuk fel, és adjuk a húshoz. Tisztítsuk meg (szedjük ki a magokat), vágjuk félbe, és adjuk a paprikát is a húshoz, majd lefedve főzzük puhára. Ez kb 30 percig tart. A megpuhult húst vegyük ki a léből, egyenlőre tegyük félre. A lábosban maradt levet és a zöldségdarabokat turmixoljuk simára. Használhatunk a művelethez kelyhes turmixgépet, de egy egyszerű botmixer is tökéletes, és mosogatni is egyszerűbb. Ezzel egy sűrű szaftot kapunk, ami nagyon hasonlít a csirkepaprikás szaftjához. Ha elég sűrűnek ítéljük mehetnek vissza bele a korábban kivett húsdarabok, ha sűrűbbet szeretnénk forraljuk egy kicsit a szószt, mielőtt visszatesszük a csirkét.

Ezzel a módszerrel a családom összes tagjának kívánságát teljesíteni tudom, amikor azt kérik: "Anya, én már csak szaftot kérek, de sokat..." :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése