Előfordult már veletek, hogy kevés hús került a pizzátokra ? No ez most biztosan nem történhet meg ...
Töltött kelkáposztát csináltam, amikor is maradt egy kevés a töltelékből. Gondoltam egy nagyot, és készítettem belőle egy pizzát. Igazán finom lett, bár az olaszok biztosan tiltakoznának az elnevezés ellen ...
Pontos recept most nincs, hiszen ez csak "mellékterméke" a mai vacsinak, azt hiszem itt inkább az ötlet a lényeg.
A töltelékbe, és így a pizzatésztába is, a következők kerültek:
- darált sertés lapocka
- só
- bors
- fokhagyma
- paprika
A masszából pizza alakú lepénykét gyúrtam, és betettem a 200 fokos sütőbe 20 percre. Ez után kentem rá némi paradicsom pürét (házi készítésű), majd kevés aprított füstölt főtt tarja, kápa paprika követezett. Újabb 10 percre visszakerült a sütőbe, majd megszórtam reszelt kemény kecskesajttal, és újabb 5 percre visszatoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése